In plaats van langer te werken wenst zij de loopbaan voor deze beroepsgroep nog te verkorten! Dit kan niet anders opgevat worden dan een regelrechte provocatie. Dat bepaalde beroepsgroepen protesteren tegen de hervorming is begrijpelijk, doch het is onbegrijpelijk dat een lid van de federale regering voorstellen (in de media) lanceert die lijnrecht indruisen tegen de gemaakte akkoorden.
Ondertussen hebben ook andere beroepsgroepen ingehaakt op dit thema en menen o.a. de cipiers en de loodsen dat ook hun pensioengerechtigde leeftijd dient te worden teruggeschroefd. Dit alles met dank aan "madame non".
Foto: vandaag.be |
Het is logisch dat beoefenaars van bepaalde zware en belastende beroepen trachten te ontsnappen aan de nieuwe regeling waarbij de arbeidsduur met gemiddeld twee jaar wordt opgetrokken, doch minstens mag dan toch worden verwacht dat zij op hetzelfde niveau blijven als voorheen.
Milquet heeft dit blijkbaar anders begrepen. Volgens haar moeten de brandweerlieden niet enkel buiten de nieuwe regeling gehouden worden, maar moeten zij ook nog eens het voorrecht genieten om twee jaar vroeger te mogen stoppen met werken.
Het is werkelijk onbegrijpelijk dat een regeringslid dit in deze tijden durft voor te stellen en er bijgevolg geen probleem van maakt dat dit de kosten van de pensioenen voor de staat nog eens zal opdrijven. Eén en andere toont ook aan dat de eensgezindheid in deze regering niet zo stabiel is dan dat men graag zou doen uitschijnen.
Foto: jobat.be |
Alleszins ondervindt minister van Pensioenen Van Quickenborne nu niet meer alleen weerstand voor zijn plannen bij de vakbonden, maar ook binnen de regering. De vraag zal dan ook zijn of hij voet bij stuk kan houden en gesteund zal worden door de overige coalitiepartners, of dat hij bakzeil zal moeten halen en zal moeten toegeven aan de bekommernissen van Milquet.
Voorwaar een grote test voor Van Quickenborne die nu mag tonen uit welk hout hij gesneden is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten