Totaal aantal pageviews

maandag 26 maart 2012

PS-senator verhindert rechtsgeldige uitwijzing

PS-senator Fatiha Saidi heeft dit weekend een uitwijzing van een illegaal verhinderd !

Deze uitwijzing was volledig rechtsgeldig aangezien de betrokken asielzoeker was uitgeprocedeerd en diende terug te keren naar zijn land van oorsprong, doch weigerde om dit vrijwillig te doen.

Deze politica slaagt er dus in om de principes van de rechtsstaat, waar men geacht wordt rechtsgeldige beslissingen te respecteren, aan haar laars te lappen en te verhinderen dat de politie haar werk doet.

Dit is werkelijk ongehoord !

Ziehier het verslag in het Het Laatste Nieuws:

Senator Fatiha Saïdi van de Franstalige socialisten (PS) in België heeft zich aan boord van een toestel van Royal Air Maroc gemengd in een ruzie tussen twee agenten en een uitgeprocedeerde illegaal die het niet eens was met zijn gedwongen uitwijzing naar Marokko. Saïdi, een partijgenote van de Belgische premier Elio Di Rupo, las de politie de les en bereikte met haar ingrijpen dat de uitwijzing van de illegaal werd afgeblazen. Dat heeft de krant Het Laatste Nieuws vandaag gemeld.

Over de actie van Saïdi is in de Belgische politiek veel ophef ontstaan. Di Rupo moet morgen in de Kamercommissie Binnenlandse Zaken tekst en uitleg geven over de handelwijze van zijn partijgenote. De luchthavenpolitie heeft ontstemd gereageerd op het optreden van de senator. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten