Totaal aantal pageviews

maandag 5 maart 2012

De terugbetaling van de belastingen volgens CD&V

De regering zit bij elkaar om bijkomend 2 miljard te vinden om binnen het begrotingstekort van 2,8% te blijven, zoals is opgelegd door Europa.


Dat men tot deze oefening moest overgaan mag geen verbazing wekken omdat de regering bij het opstellen van haar initiële begroting uitging van een economische groei van 0,8%, terwijl iedereen al goed wist (of toch had moeten weten) dat dit cijfer gewoonweg utopisch was.

De Vlaamse Regering ging bij haar begroting zelfs nog uit van een groei van 1,6%...

En toch blijven onze politici zonder blikken en blozen verkondigen dat zij een "goed bestuur" willen voeren en handelen in het belang van de samenleving.

Alleszins dient er nu dus nog 2 miljard te worden gevonden.

Een zeer opmerkelijk voorstel komt daarbij van CD&V (gesteund door Open VLD) dat erin bestaat dat de fiscus de terugbetaling van teveel ontvangen belastingen later aan de mensen zou terugbetalen. Op die manier blijft het geld langer bij de staat en strijkt men dus extra intresten op. Tegelijkertijd moet de burger langer wachten op zijn terugbetaling en verliest hij dus een deel van zijn intresten op dit geld.

http://www.feedy.be/binnenland/323/5755/CDV-wil-terugbetaling-belastingen-uitstellen/

De staat eigent zich dus letterlijk een renteloze lening toe op de kap van de burger, zonder dat de burger hier ook maar op enige wijze tegen kan protesteren.

De schande is daarmee natuurlijk nog niet volledig geschetst. Want men wil niet alleen later terugbetalen, maar het is ook algemeen geweten dat systematisch teveel wordt afgehouden van de lonen waardoor de werknemer op het eind van de maand minder ontvangt dan datgene waarop hij eigenlijk recht heeft.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=KA34BFTJ

Men doet dit systematisch en dit is natuurlijk ook de reden waarom zoveel mensen belastingen moeten terugtrekken. Op het ogenblik zelf is dit voor de burger natuurlijk zeer aangenaam, maar indien men correct zou worden belast, dan zouden deze bedragen die moeten terugbetaald worden nooit zo hoog oplopen.

Als men de beide "systemen" naast elkaar bekijkt, zijnde enerzijds het systematisch teveel afhouden van het loon en anderzijds de terugbetaling uitstellen, dan blijkt onmiddellijk met welke ontoelaatbare praktijken onze beleidsmakers zich inlaten.

Eén en ander is niet alleen uitermate ergerlijk, doch betreft ook nog eens het ultieme knip- en plakwerk om het gat in de begroting dicht te rijden.

Van een langetermijnvisie is hoegenaamd geen sprake !

Diegene die nu nog durft te beweren dat deze regering degelijk en goed bestuurt, heeft ofwel zand in de ogen of komt van een andere planeet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten