Totaal aantal pageviews

maandag 4 juni 2012

Toonbeeld van goed bestuur


Regering 'vergeet' 250 miljoen te gebruiken

Bewerkt door: Steven Alen − 04/06/12, 04u39  − Bron: belga.be
© belga. Melchior Wathelet belooft een oplossing.
Een fonds voor alternatieve energie met daarin 250 miljoen euro werkt na meer dan twee jaar nog altijd niet of nauwelijks. De regering heeft nog altijd geen bestuurders en een regeringscommissaris benoemd, schrijft Het Nieuwsblad.
Eind 2009 besliste de regering van Herman Van Rompuy om de producenten van kernenergie 500 miljoen euro te laten betalen: de 250 miljoen euro nucleaire taks die elk jaar moet worden betaald en nog eens hetzelfde bedrag voor een apart fonds, waarmee projecten voor hernieuwbare energie worden gefinancierd.

De fondsen kwamen er ook, alleen heeft de regering na twee en een half jaar nog altijd geen regeringscommissaris en vier onafhankelijke bestuurders benoemd en dus kunnen ze nog niet echt uit de startblokken schieten.

Maatregelen
Groen-Kamerlid Kristof Calvo ondervroeg staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet (CDH), maar die kon geen uitleg geven. Intussen werd er wel op gewezen dat het dossier door de lange periode van lopende zaken in een vergeethoekje is gesukkeld.

Wathelets voorganger Paul Magnette (PS) kon wettelijk gezien geen benoemingen uitvoeren. "Wij gaan hier nu dringend werk van maken en de benoemingen zo snel mogelijk regelen", luidt het.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten