Totaal aantal pageviews

maandag 10 september 2012

Lacune in het beleid


"Politici, u vergeet verkeersveiligheid"

politici u vergeet verkeersveiligheid
06:18 BINNENLAND Vlaamse kiezers vinden veiligheid in het verkeer een topprioriteit, maar politieke partijen hebben dat niet begrepen. Peter D’Hondt, de bekende politierechter uit Dendermonde, haalt een maand voor de gemeenteraadsverkiezingen zwaar uit naar alle lokale politici.
Politierechter Peter D’Hondt ging zondag vol op het gaspedaal staan in het Radio 1-programmaTouché. “Ik doe een oproep aan alle politici. Verkeersveiligheid moet een belangrijk aandachtspunt zijn bij de komende verkiezingen.”
D’Hondt voelt zich gesterkt door de enquête van de Vragende Partij van de VRT. Daarin is gebleken dat van de 9000 ideeën die burgers hebben ingestuurd, de helft over mobiliteit en verkeersveiligheid gaat.
“Toch zie ik daar bitter weinig van terug in de besluitvorming van de politieke partijen. Verkeer behoort tot de ‘corebusiness’ van elke Vlaming. Iedereen maakt er elke dag deel van uit.”
Elke dag sterven er twee mensen op onze wegen door een verkeersongeval. Vorig jaar steeg het aantal verkeersdoden nog lichtjes tot 770. “Alle aandacht voor verkeersveiligheid is dus welkom”, geeft Sofie Van Damme van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) de politierechter volmondig gelijk.
“We vergeten vaak welke impact zo’n verkeersongeval heeft. Vaak wordt een heel gezin, een hele familie getroffen. Verkeersveiligheid moet dus een prioriteit voor politici zijn.”
Bij de politieke partijen zelf bleef het zondag opvallend stil. Niemand heeft al gereageerd op de oproep van D’Hondt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten